Berlijn

Vol ingepraat zelfvertrouwen door mijn ouders, want ik was toch die Duits-fan, probeerde ik onze boeking in het Duits bij de balie van het hotel te regelen. Na een gebrekkige, maar naar mijn idee een begrijpbare zin geformuleerd te hebben hoor ik hoe de tegenpartij mijn poging in stank en dank afneemt door aan een Engelse zin te beginnen. Te laat. Ik voel walging, afgunst en een persisterende deuk in mijn zelfvertrouwen. De Duitse taal heeft van mij gewonnen.

Goed, Duitsland dus. Dit jaar gingen wij met oud en nieuw een paar dagen naar Berlijn.
De reis met de auto duurde aardig lang, maar gelukkig had ik genoeg vermaak aan muziek, boeken en podcasts. Rond 5 uur kwamen we op 31 december opp onze redelijk kleine hotelkamer, maar voor mij, een persoon met een laag luxe-oordeel, groot genoeg. We besloten meteen de stad in te gaan, een hapje te eten en naar het festivalterrein te gaan waar vanavond het vuurwerk afgestoken zou worden. Het was alleen al aardig druk, en we moesten steeds verder omlopen. Uiteindelijk konden we het terrein op, waar we nog minstens drie keer gefouilleerd en gecontroleerd werden. Niet dat ik dat erg vind, dat voelt voor mij juist extra veilig voor zo’n grote stad. Als hoogtepunt met baard trad nog Conchita Wurst op en het vuurwerk was mooi.

De tweede dag beonnen we met door de stad fietsen die bijna verlaten aandeed, alleen de glasscherven herinnerden nog aan de avond die zich gisteren voordeed. We bezochten het Charlie Chaplin museum en zochten fietsend naar een plek om te eten, wat uiteindelijk een leuk Mexic

 

aans plekje werd. Daarna dronken we bij het tentje ernaast nog chai latté en gemberthee, want als je in Berlijn bent moet je hip doen, aldus de woorden van mijn moeder.

De derde dag bezochten we nog het DDR-museum en waren daarna op zoek naar een boekenwinkel (mijn wens), deze lag alleen niet helemaal op de route, en bevond zich in een museum. Hoewel het museum erg mooi was, hadden ze niet helemaal de boeken waar ik naar op zoek was, dus vertrokken wij daarna weer richting het hotel, om daarna aan de lange autoreis naar huis te beginnen

Berlijn, ondanks dat jullie Duitsers nog steeds geen vertrouwen in mijn Duits met een prachtig randje Nederlands accent hebben, was je toch lief voor mij en verheug ik me op de volgende keer dat wij weer verenigd zijn.

2 thoughts on “Berlijn

  1. Ik ben benieuwd naar je volgende stukjes, zinnen als ‘alleen de glasscherven herinnerden nog aan de avond die zich gisteren voordeed’ zijn fijn.

Comments are closed.