schetsboek dingen

Vorig jaar mei besloot ik, geïnspireerd door een vriendinnetje, een notitieboek te beginnen. Normaal gesproken hou ik dit soort dingen niet lang vol, maar ik denk dat het nu wel is gelukt omdat ik er niet een strikt schema voor hou, ik plak papiertjes, foto’s en schrijf er dingen in die ik niet wil vergeten. Voor voelt het bijna als een soort verzetsdaad om in een snel digitaliserende maatschappij iets analoogs bij te houden. Ik vind het ook fijn om al mijn ideeën, teksten en tekeningen op een plek te hebben. Daarnaast is het interessant om mijn notities en tekeningen van maanden terug te lezen (een halfjaar terug was ik bijvoorbeeld helemaal weg van aliens, waar ik verscheidene stripjes van heb liggen en nu ben ik bezig met eentje daarvan digitaal in te kleuren) Dit keer heb ik mijn tekeningen en schetsen verzameld van de afgelopen tijd en deze verzameld in deze blogpost.

pentel pocket brush pen en alcohol markers
zwarte gelpen
deze kleurde ik digitaal in en verschenen al eerder op mijn blog
grijze erasable pen

zwart potlood (wie kijkt er ook temptation island!!)
zwart potlood
zwarte fineliner
fineliner, alcohol markers
ecoline brush pen
links: ecoline brush pen  –  rechts: erasable pen van aliexpress

 

rode stift
bruine brush stift
grijze erasable pen
zwart potlood
alcohol markers en een pentel brush pen
bruine stabilo fineliner en bruine brush pen
ecoline brush-pen

En dan zijn we aangekomen bij de laatste tekening! Deze kleurde ik in door acrylverf met water te verdunnen, wat ik zelf een leuk effect vond geven.

 

Hou jij zelf een schets/notitie/bullet/vul-in-boek bij? Ik ben benieuwd!