Sunshine Blogger Award

Ik deed mijn gebruikelijke blog-rondje, en zag dat ik door Marloes genomineerd was voor een Blogger Award! Ontzettend lief. De Sunshine Blogger Award is een award van bloggers voor bloggers die anderen inspireren om creatief en positief op te treden in de hele blog-sfeer. aldus Irene. Marloes heeft een aantal vragen verzonnen, die ik in deze blog beantwoord, en ik heb zelf een aantal blogs die ik leuk vind om te volgen op een rijtje gezet.

DE VRAGEN

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik ben begonnen met bloggen omdat ik al langer en graag schreef en tekende, maar slechts voor mezelf. Op gegeven moment werd dat zo veel, dat ik het tijd vond voor een volgende stap, waar deze blog uit voortgekomen is.

Welke plek op de wereld zou jij graag willen bezoeken?
Japan, en IJsland

Welke betekenis heeft jouw blognaam?
Er zit niet een erg diepe betekenis achter, het zijn dingen die van mij zijn, dus dingen van Inge ;). Ik weet nog steeds niet of ik het een enorm cliché naam vind, of dat ik het net vind kunnen. Het rijmt wel, dus misschien valt het daardoor wel te onthouden.

Wat hoop je nog te bereiken met het bloggen?
Ik heb niet een specifiek doel, ik vind het al heel wat dat mensen mijn stukjes daadwerkelijk lezen, elke keer als ik een reactie krijg op een van mijn stukjes ben ik er weer verbaasd over, haha. Maar als ik dan toch met iets moet komen, hoop ik dat ik elke maand weer een geïllustreerd gelezen boeken artikeltje kan maken, waardoor er aan het eind van het jaar 11 (want januari en februari heb ik samengevoegd) heb. Dat lijkt me leuk om terug te zien, wat ik in een jaar allemaal gelezen heb.

Welk gerecht verveelt jou nooit?
Frietjes en alle gerechten met bonen erin.

Maak je liever een stedentrip of ga je liever op strandvakantie?
Stedentrip, luieren hou ik niet dagenlang vol, alhoewel het misschien wel zou lukken als ik een grote stapel boeken meeneem.

Blog je op vaste momenten?
Neen, maar ik probeer wel elke week een stukje te plaatsen.

Lukt het jou om een dag geen internet te gebruiken?
Als ik niets voor school hoef te doen wel ja!

Welk boek raad je iedereen aan om te lezen?

Ik denk dat ik het bij Walden hou, een prachtige filosofische roman over een man die twee jaar in het bos woont, en bijhoudt wat hij leert van de natuur, en de mensen die hem bezoeken. Ook verbaasde me hoe accuraat zijn beschrijvingen van de maatschappij van die tijd (1854) nog steeds zijn, ook al leven we nu ruim 150 jaar later.

Hoe hou jij het bloggen vol?
Ik heb eigenlijk genoeg ideeën. Ook omdat ik het bij een keer per week hou, weet ik het tot nu toe vol te houden. Ik heb nu nog steeds best wel wat ideetjes voor de aankomende tijd.

Over welk(e) onderwerp(en) schrijf jij het liefst?
Ik schrijf het liefst over boeken, of stukjes die aanzetten tot denken.

 

BLOGS DIE IK AANRAAD:

Ik vind Sjoukje heel fijn schrijven. Je merkt dat het met aandacht is geschreven,en het niet alleen om het overbrengen van de boodschap, als wel op de manier waarop deze is vormgegeven gaat. Het doet aan als korte boekfragmenten van een boek die je onderstreept, om daarna verder te lezen, en als je het eenmaal uit hebt, de desbetreffende fragmenten weer op te zoeken, om ze te herlezen en nog eens tot je door te laten dringen.

Ik kwam ooit op Laura uit omdat ik iets zocht over de studie Literatuurwetenschap,wat ik toen overwoog, inmiddels ben ik van gedachten veranderd, en ben blijven hangen vanwege haar goed geschreven stukjes die vaak licht cynisch geschreven zijn (en ik vind teksten niet vaak grappig, dus props naar jou :))

Deze blog vind ik fijn omdat ze schrijft over al haar date-avonturen, wat ik altijd al leuk vond om te lezen, en daarnaast weet ze dit ook nog eens leuk te verwoorden.

Een blog waarvan ik zowat alle besproken boeken op mijn to-read lijstje zet. Als pluspuntje is haar blog ook nog eens mooi vormgegeven.

Ik heb er geen vragen bij verzonnen, omdat deze blogs meer schrijf- en boekenblogs zijn. Vandaar :). Ik vond het in elk geval een eer om de award te mogen ontvangen.

6 thoughts on “Sunshine Blogger Award

  1. Super leuk Inge! 🙂 Dat niet internetten kan ik ook alleen maar volhouden als ik niks voor school hoef te doen, hahah. Ik maak ook liever stedentrips, al vind ik een dagje op ‘t strand liggen ook lekker.

    Leuk dat je blogs hebt genoemd die je de award wilde geven. Sjoukjes blog heb ik een paar jaar geleden gevolgd, de andere blogs ken ik niet. Ik ga eens kijken.

    Mooie zonnebloemtekening trouwens 😄

    Liefs!

  2. Ik ben meer een strandligger omdat ik het super fijn vind om dan een hele dag te lezen. Beetje pootje baden, lezen. Zwemmen. Lezen. Zalig ^^ En ik vind je naam super tof eigenlijk. Totaal niet cliché.

  3. Heel leuk om te lezen! En zo lief dat mijn blog er ook tussen staat! De andere blogs ken ik nog niet, maar ik ga snel even kijken 🙂

Comments are closed.