Ik ben er uit!

Ik ga Religiewetenschappen studeren. Bijna een jaar lang zag het er in mijn hoofd uit als het bovenstaande plaatje

. Ik was er zo overmatig mee bezig, dat het me af en toe gewoon opvrat. De ene na de andere mogelijkheid afgaan, universiteit of toch maar hbo en iets creatiefs. Verschillende dingen leken me wel leuk, maar vond ik toch niet zo goed bij me passen, zoals iets economisch, literatuurwetenschap of kunstacademie. Verscheidene open dagen en meeloopdagen bezocht, wat me alleen nog maar meer twijfels opleverde. Het hield maar niet op. Eigenlijk kwam de suggestie van deze studie van mijn moeder, ze is gewoon alle hbo en universitaire studies afgegaan om iets te vinden dat bij me past. En daar kwam deze studie uit! Vorige week zaterdag bezocht ik de open dag en alles viel op zijn plek. Het leek me enorm interessant om kritisch te denken en schrijven over verschillende religies, en deze vanuit een filosofische/antropologische/sociologische/historische bril te bekijken. Het grootste gedeelte van de vakken leek me leuk (wat er eerder altijd hoogstens een of twee waren) Kortom, ik heb dé studie gevonden.

Ja, en wat kun je daarmee worden?

Best een heleboel. Nu zal men deze studie nooit als vereiste stellen in een sollicitatie, maar je kunt bij verscheidene plekken wel terecht. Denk aan geestelijk verzorger in de zorg, beleidskwesties, het onderwijs of de journalistiek (wat ik graag wil). Bij de open dag zeiden ze dat ze vaak uitkomen op een beroep wat ze zelf niet voor ogen gezien hadden :). Ik denk ook dat er altijd behoefte zal blijven aan kennis over religie, omdat dit de samenleving waarin wij leven voor een groot deel heeft gevormd, en nog steeds vormt.

Ik kan nu eindelijk het laatje Studiekeuze in mijn bovenkamer even dichtstoppen en me focussen op mijn examens (want dat moet ook gebeuren!)

Wat gaan jullie studeren/studeren jullie/hebben jullie gestudeerd? Ik ben benieuwd!

8 thoughts on “Ik ben er uit!

  1. Klinkt als een interessante studie! Fijn dat je er veel kanten mee op kan. Ik volg de lerarenopleiding Nederlands 🙂 Heb ervoor eerst een jaar journalistiek gestudeerd, maar dat viel tegen. Nu zit ik al een paar jaar bij deze studie op m’n plek.

    Liefs!

    1. Journalistiek als studie leek me ook niet zo, als beroepsrichting wel. En jouw studie klinkt ook echt leuk, vind het leuk om je stukjes over het lesgeven te lezen 🙂

  2. Had er nog nooit van gehoord, maar klinkt heel interessant! En fijn dat je er veel kanten mee op kan. Succes met je examens!

  3. Wat een boeiende keuze! Ik vond het ook zooo moeilijk om te bepalen wat ik moest studeren. Ben in mijn eindexamenjaar ongeveer zes keer geswitcht en ben toen uiteindelijk gegaan voor psychologie. Toen na een half jaar weer gestopt. Daarna ben ik Nederlands gaan studeren en dat beviel goed – en dat terwijl dat het jaar ervoor niet eens op mijn lijstje stond …

    1. Nederlands heb ik ook naar gekeken, omdat ik het Nederlands zo’n mooie taal vind. Bij religiewetenschappen kwam ik trouwens ook een meisje tegen die geswitcht was vanuit psychologie (en ik zal het vak godsdienstpsychologie gaan volgen, lijkt me enorm boeiend)

Comments are closed.