boekenhaul

Tijdens mijn dagen op de middelbare school, en de fietstochtjes naar huis, liet ik me iets te vaak verleiden om eventjes langs de kringloop te gaan. Hoewel ik eerder vooral kleding bekeek, heb ik me nu meer gefocust op de boekenafdeling. Ondertussen weet ik precies bij welke kast ik moet kijken.

Dit gaat routinematig, mijn ogen vallen eerst op de drie kasten met buitenlandse auteurs, de vierde kast rechts sla ik over, deze kast is gevuld met roze boekkaften en sierlijke letters, wat meestal maar een ding betekent; Chicklits en Jill Mansel. Hierdoor weet ik dat ik deze kast over kan slaan en ik beperkt me dan ook tot de andere vijf-en-zeventig procent van de boeken van de rij. Opmerkelijk is, dat ik bijna altijd wel een boek van De Beauvoir kan vinden, wat ik van mezelf altijd moet meenemen, en hierdoor versterken Simone en ik onze band alleen maar. Maar omdat ik soms toch ook iets anders wil lezen dan Franse auteurs (dit las ik eerst echt alleen maar, noem mij een lichte frankofiel) nam ik dit keer andere exemplaren mee. Ik vond een boek van Murakami, ik wou hem al langer eens lezen, maar tot nu toe heb ik hem niet in die drie boekenkasten op kunnen speuren, dus dit exemplaar zal mijn eerste kennismaking met de Japanse schrijver markeren. Ik kwam ook een boek over Nietzsche tegen, want als toekomstig Religiestudent kan je natuurlijk niet louter positief over religies zijn. Daarom wou ik graag iets van deze bekende atheïst lezen. De rest van de boeken komt trouwens van bol.com, waar je toch iets minder op toeval berust bent, en men gebruik kan maken van een zoekbalk, om het boek dat op je lijstje stond ook daadwerkelijk te vinden.

In het kort, dit zijn de boeken die ik, in mei alweer, tot mijn bezit heb gemaakt.

Patricia Jozef – Glorie

Ik had nog nooit van Patricia Jozef gehoord, maar toen ik biji Just een erg lovende recensie las, besloot ik dat ik het boek ook wou lezen. Het boek bevat veel dingen die ik interessant vind; satire, de kunstwereld, filosofie. Al met al leek het me een boek dat ik wel zou kunnen waarderen. Ondertussen heb ik hem bijna uit, en ik kan zeggen dat het boek me absoluut niet is tegengevallen. Maar meer ga ik er voor nu niet over zeggen, want ik wil er nog een recensie over schrijven.

Michel Houellebecq – Onderworpen

Het grappige is, dit boek heb ik al eens gelezen. Vorig jaar zomer. Als luisterboek. In het Duits. Ik meen me te herinneren dat ik het toen wel een goed boek vond, alleen is mijn Duitse woordenschat zo beperkt dat ik de grapjes en satire niet meekrijg, en aangezien ik Houellebecq altijd erg gevat en grappig vind schrijven, vond ik het dus tijd om deze  roman over een toekomstig Frankrijk waarin een moslimextremistische partij aan de macht komt, een tweede kans te geven. Dit keer in mijn moedertaal.

Haruki Murakami – Norwegian Wood

Ik heb ondertussen al zo veel positieve dingen over Murakami gelezen, zijn unieke schrijfstijl, verhalen vol levenswijsheden, en bovendien altijd omhuld zijn met een waas van geheimzinnigheid. Hierdoor kriebelde het toch wel om ook eens een boek van hem te lezen. Ik wist niet zo goed met welk boek ik zou willen beginnen, maar dit keer heeft het lot bepaald, want dit boek van hem kwam ik tegen in de kringloop.

Hermann Hesse – Demian

Dit boek moest ik echt lezen volgens een vriend van mij, hij vond het een van de beste boeken die hij ooit gelezen heeft, en zegt er zelf ook veel aan gehad te hebben. Ik moet zeggen dat het andere boek van Hesse, Siddhartha, dat ik gelezen heb, me niet zo veel deed, maar ik heb goede hoop voor deze. Het schijnt nogal een coming-out-of-age boek te zijn, wat me altijd wel aanspreekt.

Michael Tanner – Nietzsche

Tja. Ik wou gewoon graag wat meer weten over Nietzsche, waardoor ik deze uitgave van de Trouw niet kon laten liggen. Ik me al wel eens eerder licht verdiept in hem, en in Het Romantisch Misverstand kwam hij ook langs, maar ik zou graag nog iets meer willen weten over zijn meningen over religie, en ik hoop als ik dit boek uit heb, daar iets wijzer in te zijn.

Noot over het begin van dit stukje: Ik mag dan wel hier de draak steken met chicklits, daar wil ik nog niet mee zeggen dat er iets mis is met dat soort boeken lezen. Ik ben dan ook absuluut niet van mening dat het ene boek ‘beter’ is dan het ander. Dus als jij van dat soort boeken geniet, lekker blijven lezen, want lezen is fijn 🙂

4 thoughts on “boekenhaul

  1. Wauw Inge, misschien is het omdat je zoveel leest, maar je schrijfstijl is zo mooi. Ik had echt het gevoel dat ik door de kringloop liep terwijl ik mijn vingers daadwerkelijk langs de boekenruggen liet glijden. In de werkelijkheid staan er in mijn kringloop voor zo ver ik weet alleen maar boeken over haken en breien maar ik ga de volgende toch even beter mijn ogen openen. Mijn ogen werden ook mega groot toen ik deze super leuke illustraties zag! Je hebt echt talent en ik weet zeker dat je hier later iets mee zou kunnen doen! Misschien wel boeken illustreren? In ieder geval zou jouw boek nooit in de kringloop eindigen maar voor altijd gekoesterd worden in iemands boekenkast omdat de tekeningen zo van waarde zijn. Ga zo door en ik geniet heel erg (op de stille achtergrond) van je creaties! Liefs

    1. Wat ontzettend lief Myrthe! Deze comment maakte echt mijn dag, en ik geniet ook erg van de super originele animaties die jij maaakt, liefs.

  2. Oehh ik heb nog geen enkel boek gelezen, maar dat ga ik zeker eens doen! En ooh wauw, die illustraties zijn zooo leuk!!

Comments are closed.