het begin van de zomer

—– also availible in English, click HERE

Ik heb net mijn bureau opgeruimd, want na dagenlang tekenen verzamelt er zich bij mij altijd het een en het ander op mijn bureau, ondanks dat ik een groot bureau heb. Dus de notitieboekjes, pennen, potloden en losse papiertjes zijn opgeruimd, en hebben plaats gemaakt voor mijn laptop en een stapeltje foto’s, die ik onlangs heb laten ontwikkelen, en wou bundelen in een blogpost. Soms voelt de vrijheid die ik nu heb om zelf te bepalen hoe ik mijn dagen invul nog steeds een beetje surreëel. Ik bedoel, ik maak nog steeds lijstjes met wat ik die dag wil doen, maar nu hebben de schoolvakken plaats gemaakt voor uitjes naar musea, afspraken om in de stad te gaan eten, en mini-projectjes die maken hebben met illustreren, animeren en schrijven, waardoor de dagen voorbij vliegen.

Om terug te komen naar het doel van deze blogpost, ik heb weer wat foto’s laten ontwikkelen die ik gisteren heb opgehaald. Ze waren ze vergeten in te scannen, waardoor ik eventjes moet wachten, maar het scannen daardoor cadeau kreeg. Toen ik naar buiten ging en de foto’s voor het eerst bekeek, was ik erg verrast. Ik had mijn camera laten repareren, waardoor er geen lichtlekken meer in de foto’s zaten, en ik vond het rolletje waarop ik dit keer mijn foto’s had geschoten ook mooie kleuren geven.

Technische info: Mijn camera is een Praktica LTL3 met een selftimer, en ik heb een Kodak Gold rolletje gebruikt met een ISO van 200. De foto’s zijn niet bewerkt, alleen heb ik sommige bijgesneden, zwart-wit gemaakt, of slechts wat warmte toegevoegd, om het effect van de rol te versterken.

Beginnend met een van mijn lievelings foto’s van het rolletje, deze heb ik gemaakt in het trapgat, en ik dacht dat je alleen mijn arm en de gedroogde bloemen zou zien, maar blijkbaar zag je ook mijn geconcentreerde hoofd erbij, ha. Dat is dan weer iets wat je niet kunt overzien als je een analoge camera gebruikt en een selftimer.

Ik had dus deze ovalen spiegel bij de kringloop gekocht voor dit fotografie projectje, maar de foto’s zijn niet helemaal geworden hoe ik ze in mijn hoofd had. Dat is niet erg, ik vind ze ook leuk zo. Volgende keer maar eens kijken hoe ik nog meer kan experimenteren en variëren met spiegels en reflecties. Ik vond het in ieder geval erg leuk om er zo mee bezig te zijn, raak altijd zo ‘zen’ van foto’s maken, dus ik denk dat het een blijvende hobby is!

Deze foto’s heb ik heb ik gemaakt op een fietstochtje naar een natuurgebied in de buurt. Ik fietste wat rond, heb door veel brandnetels gefietst (helaas voor mijn benen). De eerste heb ik gemaakt vanuit een uitzichttoren, en de tweede heb ik gemaakt door mijn camera op een steen te zetten, en de selftimer aan te zetten, en maar voor me uit te rennen, haha.

De laatste foto’s alweer, deze zijn van een dagje met Judith. We besloten naar het beginpunt van de Veluwe te fietsen, we betraden het gebied via het hekje dat je op de eerste foto ziet, fietsen daar was nog niet erg gemakkelijk vanwege al het zand. Maar het was er wel heel mooi, en ik schoot er mijn rolletje vol. Het was een dag waarop er op de middag veel regen werd voorspeld, en juist in die bui kwamen wij terecht terwijl we naar de fotografiezaak fietsten. Helemaal natgeregend besloten we daarna door te fietsen naar een eettentje om daar nacho’s te eten en thee te drinken (wat een combinatie) waardoor we gelukkig weer wat opwarmden.

4 thoughts on “het begin van de zomer

  1. Moooie foto’s! Leuk dat je analoog schiet. Dat heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd, misschien deze zomer maar eens beginnen met een wegwerpcamera.

  2. Hoe heerlijk is het dat je klaar bent met school en hoe prachtig zijn die foto’s weer geworden? You go girl! Geniet van je vakantie.
    Liefs,
    Amber

  3. OOOOOHHH LOVE THE VIBESSS! Zo mooi deze foto’s!! Ik ga ook eens kijken naar dat rolletje Kodak Gold, echt supermooi effect! XXX

Comments are closed.