foto’s van een voorbije zomer

Pas recent liet ik mijn 4(!) fotorolletjes van deze zomer ontwikkelen. Ik heb verschillende camera’s gebruikt, mijn vertrouwde Praktica LTL3, de Nikon-EM (die helaas niet meer onder ons is) een wegwerpcamera en een onderwatercamera. In deze blogpost laat ik ze allemaal zien 🙂

Ik heb er maar even aparte categorieen van gemaakt, zodat ze een beetje bij soort verdeeld zijn.

zomerdagen

Als eerste, foto’s van de eerste twee zorgeloze maanden van mijn vakantie, dagen die gevuld werden met tekenen, lezen, werken, en af en toe wat uitjes, zoals op deze dag, waarop ik een verlaten huis bezocht en het Anton Pieck museum in Hattem met een vriend van mijn middelbare school.

En als laatste nog een portret van mijn zusje, die ik mooi geworden vind.

Ballonvaart

In de vakantie ging de wens van mijn moeder eindelijk in vervulling: een ballonvaart maken. We moesten er wel vroeg voor op, 5 uur ging de wekker al, maar daardoor zagen we wel de zon opkomen. Het was erg bijzonder, we zagen hoe de ballon zich vulde met lucht, en hoe het landen in zijn werking ging. Ik kwam er ook meteen achter waarom het nooit als functioneel vervoersmiddel in gebruik is genomen, je kunt namelijk op geen enkele manier plannen waar je heengaat. Haha

Hier is waarschijnlijk iets misgegaan met het doordraaien van de film, maar dat vind ik de foto juist bijzonder maken.

 

Zelfportretten

Ik vind het maken van (analoge) zelfportretten altijd een fijn, rustgevend proces. Ik denk eerst na waarmee en hoe ik mezelf wil vastleggen, en daarvoor ontga je eigenlijk niet je gedachtes over hoe je eigenlijk naar jezelf kijkt, en de rol die je uiterlijke verschijning daarin heeft. Ik doe het nu al een poosje, en zelfportretten maken heeft voor mij zeker een rol gespeeld in het accepteren van mijzelf en het uiterlijk dat daarbij hoort. Zelfportretten maken heeft zeker een rol gespeeld in het accepteren van mijzelf en het uiterlijk dat daarbij hoort, al is het terugkrijgen van de foto’s soms nog steeds wel wat confronterend.

Deze bijvoorbeeld, waarvan de eerste gedachte was toen ik hem terugkreeg dat ik er een beetje vreemd en niet ‘mooi’ opsta, Maar nu bedenk ik me dat dat bullshit is, ten eerste, zijn wij niet ons uiterlijk, en ik wou mijzelf toen gewoon vastleggen als ik erbij zat, prutsend aan dingetjes aan mijn bureau, mijn haar in een staart, geen makeup, en ik voelde mij in een fijne dromerige staat. Gezien de afwezige blik, is dat dus wel gelukt.

Hier hing ik aan mijn hoogslaper, en deze foto is een beetje geinspireerd op het werk van Francisca Woodman (als je haar niet kent, zoek haar eens op, ze was een fotografe die ik erg bewonder)

De jaren ’50 editie van mijzelf.

 

Solo-interrail

De eerste foto op je wegwerpcamera moet natuurlijk altijd zo’n cliché foto van jezelf zijn (dit keer, de reflectie in het raam editie)

De tijd in de trein verdreef ik met lezen en tekenen

Foto uit het mooiste museum dat ik tijdens deze vakantie heb bezocht: Statens Museum for Kunst

Nadat we onze buik vol hadden met mexican streetfood en naar de bootjes op het water keken.

Dagje Lund: hoe mooi is hun bibliotheek??? (van de buitenkant dan, hij was helaas niet open die dag)

Botanische tuin van Lund.

Een jongen die ik ontmoette op het station in Kopenhagen, die zo vriendelijk was mij een plekje op zijn skateboard-met-tas-erop-constructie aan te bieden.

 

Poolse meren

In Polen bezochten we een aantal natuurcampings, en op de meren, waar we kayakten, schoot ik de mijn onderwatercamera, die ik aan het bandje van mijn badpak vastgemaakt had, helemaal vol.

Om het in de woorden van mijn hoogleraar Aziatische religies te zeggen: ‘een leven zonder kat is onmogelijk.’

Kayak-constructie, waar we erg trots op waren.

Mijn zusje wou me voor de bootjes fotograferen, omdat ze dat ‘erg ABBA de Mamma Mia film’ vond.

What a BABE.

Ik moest even kijken, maar dit zijn mijn ouders met mijn zusje, wat dus betekent dat ik de foto heb gemaakt. Soms is het een mysterie.

Dagjes weg: dit was het Japanse museum in Krakau.

Laatste foto van het rolletje waarvan Jolijn (mijn zusje) de compositie had bedacht.

 

Het waren een hoop foto’s, maar dit waren ze allemaal. Ik vond het leuk om alles uit te zoeken, voor mij weerspiegelen ze perfect de fijne zomervakantie die het was.

Liefs,

Inge

4 thoughts on “foto’s van een voorbije zomer

  1. Dat ontwikkelen aan het eind van een periode lijkt me zo leuk! Heel mooie plaatjes, die ballonluchtvaart zou ik echt heel heel graag willen doen (vooral met zonsop- of ondergang). Je hebt geluk met een moeder die dat als wens heeft haha.

Comments are closed.