hallo

Het is al weer een poosje geleden dat ik actief was op dit blog, en net onder de douche merkte ik dat ik toch weer een stukje wou tikken. Ik heb er wel over nagedacht, waarom ik ineens zo afwezig was hier. Ik merkte dat ik minder de behoefte had om dingen te delen, en ook in mijn tijd in de redactie van de studentenkrant merkte ik dat ik (journalistiek) schrijven toch niet zo leuk vond als ik dacht. Schrijven hier was daarom ook iets wat ik maar een beetje naar de achtergrond geschoven heb.

Fast forward naar bijna een jaar later, zijn een hoop dingen veranderd, maar een hoop dingen ook hetzelfde gebleven. De coronacrisis heeft vorig voorjaar best impact op me gehad. Zonder ritme wist ik niet zo goed wat ik met mezelf aan moest, en bevond me best vaak in een droomachtige staat tussen bestaan en niet bestaan waardoor de dagen nogal aan me voorbij zijn gevlogen. Gelukkig gaat dat nu beter, ik weet hoe ik mijn dagen het liefst opvul, en probeer daar ook naar te leven.

De studie is gelukkig nog steeds leuk, ik volg nu een vrije-minor met onder andere een vak over de interieurgeschiedenis van Paleis het Loo. Kunstgeschiedenisvakken zijn echt zo leuk, het is een soort puzzeltje dat je oplost over de betekenissen van werken terwijl je minimale bronnen hebt hierover. Een grappig feitje is bijvoorbeeld dat in Paleis het Loo in de prinsensuite een rood bed staat, maar de kleur rood is eigenlijk bedoeld voor koningen, waardoor dit niet helemaal historisch correct is.

Het lukt me niet altijd een link te leggen tussen mijn studie en het tekenen, maar net las ik iets over kerkvader Augustinus, die tussen 413 en 426 het boek ‘Over de stad van God’ schreef, het ideaal van twee steden, de Stad van God, gebouwd op de liefde van God, en de Aardse stad, gebouwd op de liefde voor zichzelf. De twee steden zijn in constante strijd met elkaar, en uiteindelijk zal alleen de Stad van God overblijven. Alle aardse steden zullen uiteindelijk ten onder gaan. Ik werd hier helemaal enthousiast van, want ik verwerk graag dystopische visies in mijn werk en dit past toevallig ook bij een illustratie waar ik momenteel mee bezig ben. Over tekenen gesproken, ik wil ook een sketchbook tour filmen die met een paar weken online zal staan, ik zal die ten zijner tijd ook wel hier delen 🙂

Hoop dat het met jullie ook goed gaat en veel liefs van mij <3

 

 

One thought on “hallo

  1. leuk dat je studie nog steeds zo bij je past, en goed om nog eens iets van je te horen haha! ben benieuwd naar je sketchbook tour 🙂

Comments are closed.