willekeurig fotoverslag van oktober en november

Van mij, naar jou, een fotoverslagje van de afgelopen paar maanden! Ik dacht na over wat me nou eigenlijk bezighield, en heb dat hier geprobeerd samen te vatten. Ik verbrak de stilte op de blog door te kletsen over makeup, tekenen, films en boeken.

Op het moment van schrijven is er nog steeds een wereldwijde pandemie gaande, maar ik weet er wel steeds beter mijn draai in te vinden. Zo experimenteerde ik wat met mijn ritme, en heb ongeveer een maand lang om 6 uur opgestaan. Uiteindelijk is dat wel weer wat verwaterd, want niet het hele leven is te plannen, en ik vond ook niet dat alles om een strak ritme en werken moest draaien. Het is wel heel mooi om elke ochtend de mist verruild te zien worden voor een verlegen winterzonnetje.

Ik tekende, onder andere door het vroege opstaan, heel veel de afgelopen periode! Na mijn ANS-beeldredacteurschap wist ik niet zo goed hoe ik mijn tekenbezigheden verder wou vormgeven, en toen besloot ik maar een hoop mensen te mailen. Daar zijn een aantal mooie samenwerkingen uitgekomen waar ik best wel trots op ben. De illustraties in opdracht ben ik nu een beetje aan het afbouwen, want ik merk dat ik zin heb om ook weer zelf dingetjes te verzinnen om me mee bezig te houden. Ik wil graag beter worden in striptekenen en bewegend beeld.

 

 

 

 

 

 

 

Terug van weggeweest: make-up en kleding! Toen ik aan het einde van de onderbouw zat was ik helemaal dol op make-up. Samen met een vriendin stemden we vaak onze ooglook op elkaar af, haha. Later deed ik niet zo veel meer met make-up, en ik nu miste ik het een beetje. Ik houd van kleur en ik kocht dus een make-up palette met alle kleuren van de regenboog. Nu ga ik er ‘s ochtends soms echt voor zitten om iets op mijn gezicht te maken. Soms zijn we (of ik in ieder geval) alleen geneigd om iets creatiefs te doen wanneer dat productief is. Dat creatief bezig zijn moet leiden tot een tastbaar resultaat waar we iets mee kunnen. Dat als je tekenaar bent, je het beste alleen je creatieve energie kunt uiten door te tekenen, want dat is eenmaal wat je doet. Make-up doen is dan zonde van mijn tijd, zeker wanneer op de meeste dagen alleen mijn huisgenoten mij zien. Zo denk ik soms ten minste een beetje. En dat probeer ik te doorbreken door niet alleen in  mijn tekeningen te spelen met kleuren en vormen, maar ook af en toe lekker los te gaan met mijn make-up en kleding. En dat maakt me vrolijk!

 

Ik las Show Your Work en keek Metropolis. Als jullie meer voorbij gaan zien komen van mij online, weet dan dat het ligt aan dit boek haha. Ik vind het ook steeds leuker om dingen over mijn tekenen online te delen. Niets staat op zichzelf, en ik denk graag na over wat mij nou precies inspireert of hoe ik tot bepaalde ontwikkelingen of keuzes kom. Dat is soms een beetje nattevingerwerk trouwens, niet alles laat zich zo makkelijk herleiden. Zo dacht ik voordat ik Religiewetenschappen ging studeren dat ik vast veel dingen ging tekenen die met religie te maken hebben, maar daar doe ik eigenlijk zelden wat mee. Wat ik vooral merk sinds de universiteit is dat ik boeken en films stukken beter kan plaatsen haha. Ik pik bijbel-verwijzingen vaak uit, en geloof me, die komen vaker voor dan je denkt! In Metropolis zitten bijvoorbeeld best wel wat verwijzingen naar het laatste boek van de bijbel, de Openbaringen van Johannes. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan vind, aan de ene kant is het vet omdat de bijbel wel wat zegt over een eindetijdsverwachting. Aan de andere kant vind ik het ook wel makkelijk, want dit is het allerbekendste en een van de oudere dystopische verhalen, en ik vind het daarin een wat minder origineel idee van de filmmaker.

Ik vind het nu vooral heel leuk om dingen rondom technologie en science-fiction een beetje uit te vergroten in mijn tekeningen. Kunst hoeft ook niet altijd waar te zijn. Ik vind het juist leuk om een alternatieve realiteit te laten zien waarin robots en machines menselijk contact hebben overgenomen. Dit is niet waar, maar het had waar kunnen zijn. En misschien is het in deze tijden een beetje waar.

Ik hoop dat jullie (of wie deze blog ((nog)) leest) het een beetje vermakelijk vonden om te lezen waar ik me mee bezig houdt. Tot de volgende keer! Dat zal waarschijnlijk een filmpje zijn, dus ik ben benieuwd hoe dat allemaal uitpakt.

 

 

 

One thought on “willekeurig fotoverslag van oktober en november

  1. Ohh ik kom net per toeval je blog tegen en wat een geluk… ik vind foto verslagen altijd zo leuk om te zien 🙂 Je hebt er een volger bij!

Comments are closed.