de zon, de maan en een hoop lege pagina’s

Eergisteren fietste ik terug naar huis, nadat ik een stukje mee fietste met een vriendin. Nog moe van de hitte, de zon en de nasleep van de examens zag ik de maan aan de ene kant, en de veel grotere rode zon aan de andere kant. Net zoals de zon en de maan elkaar afwisselden, wissel ik momenteel ook van levensfase. De toetsen zijn gemaakt, de boeken opgeborgen, de dagen van de middelbare school geteld, de vakantie begonnen

Nu is het grote niets begonnen. Ik moet bekennen dat het me laatst al een beetje duizelde, al die lege dagen, als vakjes in een kleurplaat, waarover ik zelf bepaal hoe ze ingekleurd worden. Een dode witte man, Kierkegaard, zei ooit, dat angst het duizelen van de vrijheid is. (Anxiety is the dizziness of freedom). Dat kan ik goed begrijpen. Als er veel mogelijk is, lijkt er soms ineens zo weinig mogelijk, omdat uit al die mogelijkheden een keuze moet worden gemaakt. Ik heb gelukkig al het een en ander vaststaan, werk en twee reisjes, en ik zoek ook nog een kamp voor nog een solo-trip. Voor de rest heb ik het een en ander aan projecten bedacht voor mezelf, waar ik graag mee aan de slag wil, en heb nog een hoop te lezen boeken. Ik hoop in ieder geval dat ik me niet ga vervelen.

Een van die projectjes is dat ik meer over boeken wil gaan schrijven. Ik heb namelijk de afgelopen tijd, ondanks de examens, in spaarzame momenten, best wat gelezen, waar ik natuurlijk over wil gaan schrijven. Ik vind schrijven over boeken fijn omdat je jezelf er eigenlijk tot dwingt te reflecteren op het geschreven werk, en er ook een mening over zal moeten vormen. Ik wil graag twee keer per week gaan bloggen, op dinsdag en zaterdag. Verwacht recensies, boekenlijstjes, boekillustraties en alles waar ik verder mee kan komen. Een keer in de twee weken komt er op zaterdag ook een persoonlijk artikel online, om het een beetje af te wisselen. Ik heb zin om weer meer te gaan bloggen, en ik hoop dat je daardoor zin krijgt om lekker in de zon te lezen.

Een liedje ter afsluiting: Ik ken de muziek van Liz Harris, wier onder de naam Grouper gaat, ondertussen al weer een poosje, laatst kwam deze weer opnieuw tegen en dit nummer in het bijzonder lijkt altijd zo’n oase van rust over zich heen te hebben. Heel fijn. Haar andere muziek is trouwens ook een aanrader, ik vind het knap hoe zij haar stem als een soort extra instrument bovenop de al bestaande muziek weet te zetten.

Fijne vakantie, en als je nog even moet studeren/werken, veel succes!

Liefs

4 thoughts on “de zon, de maan en een hoop lege pagina’s

    1. Ja voor mijn gevoel gingen ze wel goed maar ik durf er nog niet echt concrete uitspraken over te doen 🙂

  1. oeeh dat waterverfschilderijtje is zo pretty!! & jaaa, love boekenblogjes! Ik heb pas binnen 2 weken examens, dus nog eventjes doorbijten, haha! Geniet van je examens!

Comments are closed.