een jaartje ouder

‘Eerste dag van de introductie in Nijmegen. Iedereen is zo aardig hier, zowel de mentoren als de mede-studiegenoten. Goede gesprekken gevoerd. Ben een beetje aangeschoten maar voldaan. Alles lijkt me voor de wind te gaan.’ 

– een stukje uit mijn dagboek/notitieboek/schetsboek/hoe je het ook wil noemen.

Vandaag markeert de dag dat ik het laatste jaar van mijn tiener-bestaan inga. Mijn achttiende levensjaar was een jaar waarin veel veranderde, ook al voelde het soms niet zo. Gek hoe soms van dag tot dag niet veel kan veranderen, maar als je dan terugkijkt, bijna alles veranderd is. Mijn achttiende levensjaar ging ik in, zonder vertrouwen in mijzelf en de toekomst. Ik zat toen al ongeveer een jaar met een depressie en dat kan soms zo uitzichtloos lijken. Alsof alles altijd hetzelfde blijft en niets gaat veranderen. Maar door middel van therapie, veel gesprekken, en ook door na te denken over wat ik leuk vond om te doen als kind, waardoor ik weer meer bezig was met tekenen, schilderen en schrijven, ben ik er gelukkig weer redelijk bovenop gekomen, en kreeg ik weer een beetje vertrouwen in mijzelf, en werd het beeld van wat ik later wou doen steeds duidelijker. Ik ben zo ontzettend blij met hoe alles nu gaat, dat het soms nog wat onwerkelijk lijkt. Ik heb zo veel zin in het aankomende jaar, iets studeren wat ik echt ontzettend interessant vind, nieuwe vrienden maken, mijn middelbare school vrienden weer zien en hun verhalen aanhoren, mezelf verder ontwikkelen op creatief vlak, misschien, als ik er aan toe ben, verhuizen naar Nijmegen, ik zie het allemaal met plezier tegemoet.

7 thoughts on “een jaartje ouder

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag! ♥ Fijn dat je je weer beter voelt nu. Hopelijk kan je het wat vasthouden en extra genieten van het jaar dat komt!

 2. Inge, ik wist dit helemaal niet, gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt: fijn om te horen dat alles beter gaat. Op heel veel taart en thee en knuffels, heel veel liefs van Sjoukje

 3. Gefeliciteerd Inge! Zo fijn om te lezen dat het nu echt goed met je gaat. Geniet van de eerste momenten in Nijmegen en als student, ik heb goede herinneringen aan die eerste paar maanden waarin alles nog nieuw is 🙂

 4. Lieve Inge,
  nog gefeliciteerd met je verjaardag!!
  Ik ken je nog maar net, maar toch raken de woorden die je hier zo deelt op het web mij enorm. Ik voel een gevoel van trost voor het feit dat je dit durft te delen!
  Net als jou heb ik ook enorm veel zin om te gaan studeren en nieuwe mensen te ontmoeten!!
  Ik zie je maandag!!
  X Nadia

Comments are closed.